reklama
kategoria: Zdrowie
11 grudzień 2020

Wartości odżywcze mięsa karpia

zdjęcie: Wartości odżywcze mięsa karpia / pixabay/440630
Do podstawowych składników mięsa karpia należą białko i tłuszcz. Oba te związki stanowią składniki odżywcze, które wykorzystywane są przez organizm jako materiał budulcowy, źródło energii oraz czynniki regulujące procesy metaboliczne. Wszystkie ryby i owoce morza są dobrym źródłem białka i niezbędnych aminokwasów, mikro- i makroelementów, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny n-3.
REKLAMA
pogoda Aleksandrów
0.5°C
wschód słońca: 07:21
zachód słońca: 15:42
Koronawirus
kujawsko-pomorskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Aleksandrowie

kiedy
2025-01-22 18:00
miejsce
Miejskie Centrum Kultury,...
wstęp biletowany